Nieuw Woelwijck is voortdurend op zoek naar nieuw talent in de gehandicaptenzorg. Veruit het merendeel van onze circa 700 medewerkers werkt als groepsbegeleid(st)er. Zij dienen minimaal 32 uur per week beschikbaar te zijn en bereid te zijn tot het verrichten van onregelmatige diensten. De mensen die onze bewoners de nodige zorg en begeleiding geven, doen dit vanuit de keuze zich intensief te willen inzetten voor anderen.
De bewoners van deze woningen zijn ernstig tot matig verstandelijk gehandicapt en hebben allen in meer of mindere mate onze hulp en ondersteuning nodig. Niet alleen bij de algemeen dagelijkse levensverrichtingen, maar ook bij de omgang met anderen. De stagiaire doet mee met het vaste begeleidingsteam en neemt daarmee deel aan de begeleiding van de bewoners in alle levensgebieden: wonen, werken en vrijetijdsbesteding. De werkzaamheden vinden niet alleen overdag plaats maar ook in de avonden en in de weekenden. De stagiaire is altijd boventallig ingepland.
Als je in Nieuw Woelwijck stage wilt lopen, neem dan eerst contact op met het stagebureau van je opleiding. Deze kan vaststellen of er mogelijk nog een stageplek beschikbaar is. Is dit het geval dan kan je contact opnemen met de stagecoördinator van Nieuw Woelwijck om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Er is een vergoedingsregeling voor stagiaires, samenhangend met de aard van de opleiding en de duur van de stage.
Stagecoördinator: Marjan Ubels, te bereiken via het centrale telefoonnummer 0598-399899.
In het Nieuw Woelwijck Gilde worden, in samenwerking met het Noorderpoortcollege, studenten van de opleidingen Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of Gehandicaptenzorg (niveau 4) of van de opleiding Verpleegkunde (niveau 4) opgeleid volgens het meester & gezel principe.
De student wordt in het laatste jaar van zijn opleiding volledig en intensief opgeleid in de praktijk. Ook de theorielessen vinden in Nieuw Woelwijck plaats en worden verzorgd door zowel docenten vanuit Nieuw Woelwijck als door de docent van het Noorderpoortcollege. De Noorderpoort docent is op locatie aanwezig en geeft daar niet alleen les, maar biedt ook ondersteuning aan de leerlingen en werkbegeleiders in de praktijk.
Biedt tevens de mogelijkheid om nieuwe collega’s zonder passende vooropleiding, de zogeheten zij-instromers, te kwalificeren. Deze route is geschikt voor zowel de opleiding Verpleegkunde als de opleiding Maatschappelijk Zorg en Specifieke Doelgroepen.